Even voorstellen: Sportdietiste Milou

De tijd gaat snel! Inmiddels ben ik (Milou) alweer een half jaar werkzaam bij (sport)diëtistenpraktijk Voedingconditie. Na reeds twee jaar als diëtist werkzaam te zijn geweest binnen het vakgebied voeding en bedrijf, heb ik de stap genomen om mij verder te specialiseren op het gebied van voeding en sport. Iets waar ik altijd veel interesse in heb (gehad). Uiteindelijk een mooie carrièrekans bij Voedingconditie om mijn kennis over voeding en sport daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen. Voeding heeft altijd een grote invloed op de algehele gezondheid van een ieder, en ik vind het super mensen te kunnen helpen bij voeding die aansluit bij klachten, ziektes of juist sportieve doelstellingen!

Wat kunnen we bij Voedingconditie voor u betekenen?

Bij Voedingconditie zijn we werkzaam met drie (sport)diëtisten. De diëtistenpraktijk zit op zeven locaties in de regio Twente. Op iedere locatie zijn we gevestigd bij een fysiotherapiepraktijk en/of sportcentrum. Doordat wij op diverse locaties in een verzamelgebouw van meerdere disciplines of sportcentrum zijn gevestigd, zoals een huisarts, (sport)fysiotherapeut en (sport)instructeurs, hebben wij met deze disciplines goede samenwerkingen.

Voedingconditie is erg sportminded. Alle diëtisten zijn gespecialiseerd op het gebied van sport. We zien dan ook veel sporters tijdens de spreekuren. Naast sporters zien we ook een diversiteit aan ziektebeelden en klachten. Denk aan bijvoorbeeld overgewicht/obesitas, ondergewicht/onbedoeld gewichtsverlies, diabetes, hart- en vaatziekten, maag- en darmproblematiek, allergieën/intoleranties, pre- en postoperatief/revalidatie en meer. Op alle facetten kunnen we individuele voedingsbegeleiding en -advisering bieden specifiek aangepast op de doelstelling en/of persoonlijke behoefte/situatie.

Wat houdt een intake in?

Bij de intake wordt er gekeken naar doelstellingen, huidige voedingspatroon, leefpatroon en beweeg-/sportactiviteiten, eventuele klachten en meer. Daarnaast wordt er een meting gedaan (o.a. gewicht, spierpercentage, vetpercentage). Aan de hand van alle gegevens wordt er een persoonlijk (sport)voedingsadvies opgesteld waarmee de doelstellingen kunnen worden nagestreefd.  

Bij ziektebeelden/aandoeningen kijken we onder meer naar de geschiedenis, de soorten klachten, de ernst van de klachten, het klachtenverloop en de medicatie. We kijken waar we mogelijke aanknopingspunten en oorzaken kunnen vinden om de klachten te kunnen verminderen dan wel te kunnen voorkomen.

Bij een (top)sporter zoomen we specifiek in op het trainings-/wedstrijdschema. Denk aan het in kaart brengen soorten sportactiviteiten, frequentie, duur en intensiteit van de sportactiviteiten. Zo kunnen we het beste berekenen wat de behoefte is die passend is bij het sport-/beweegpatroon en tevens de eventuele doelstellingen die worden gesteld. Ook kan het voorkomen dat er klachten (bijv. maag- en darmklachten, vermoeidheid/weinig energie) zijn in combinatie met het sporten en dan wordt hier ook zeker naar gekeken.

Afhankelijk van de doelstellingen en wensen kan in overleg worden bepaald hoe het vervolgtraject er uit zal komen te zien.

Hoe zit het met de kosten? En de zorgverzekeraar?

Iedereen heeft recht op drie uur dieetadvisering vanuit de basiszorgverzekering. Dit zijn ongeveer vier tot zes consulten op jaarbasis. De drie uur uit de basiszorgverzekering kunnen invloed hebben op het eigen risico. Indien er een aanvullende verzekering is afgesloten is het ook mogelijk dat er een aanvullende vergoeding geldt bovenop de drie uur uit de basiszorgverzekering. De eventueel aanvullende vergoeding heeft geen invloed op het eigen risico. Daarnaast heeft het voor verwijzingen vanuit de ketenzorg en voor kinderen tot 18 jaar ook geen invloed op het eigen risico. De consulten die binnen uw pakket van de zorgverzekeraar vallen kunnen wij rechtstreeks naar de zorgverzekeraar declareren.

Meer informatie?

Kijk op www.voedingconditie.nl voor meer informatie over onze locaties, diensten en tarieven. Voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Afspraken maken?

Klik hier om u direct aan te melden als cliënt en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Daarnaast kunt u voor een afspraak bellen naar 053 203 21 43 of Whatsappen naar 06 230 26 761.

 

 

Contact

Trifora Sports & Health Club
Kotkampweg 65
7531 AS Enschede

053 43 44 748
Trifora tijdelijk gesloten

Trifora tijdelijk gesloten

Geplaatst op: 2020-03-13

Update 24 maart 2020, 18.00 uur Na de persconferentie van gisteravond heerst er wat onduidelijk over de maatregelen voor horeca en sportscholen. Zoals het er nu voor staat zijn we gesloten tot 6 april en g...

Lees meer Meer nieuws
Even voorstellen: Sportdietiste Milou

Even voorstellen: Sportdietiste Milou

Geplaatst op: 2020-03-04

De tijd gaat snel! Inmiddels ben ik (Milou) alweer een half jaar werkzaam bij (sport)diëtistenpraktijk Voedingconditie. Na reeds twee jaar als diëtist werkzaam te zijn geweest binnen het vakgebied voedin...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.